Άγιον Όρος - Αγγελική Πολιτεία

Η μοναδικότητα, η σπουδαιότητα και η ωραιότητα του τόπου είναι καταμαρτυρούμενη από την ίδια την Παναγία. Η χιλιόχρονη και πλέον ιστορία του τόπου είναι καταγεγραμμένη από πολλούς και ειδικούς αλλά πάλι δεν έχει εξαντληθεί.

Το Άγιον Όρος αποτελεί πηγή εμπνεύσεως όχι μόνο προς τους έχοντας «θείον ζήλον» αλλά και για κάθε ιστορικό, επαγγελματία, επιστήμονα. Είναι ένα ανοιχτό παράθυρο -ίσως και το μοναδικό- προς την Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

 

 

Σε αυτήν την αστείρευτη πηγή ρίξαμε και εμείς το μικρό μας κουβαδάκι για να αντλήσουμε «ύδωρ το ζων». Αυτή την γεύση της γλυκύτητος όπως την αισθάνθηκα και έζησα στην ολιγόχρονη διαμονή μου καταθέτω σαν ένα μπουκέτο λουλούδια που από το δικό της περιβόλι έκοψα.

Είναι μια ερασιτεχνική προσπάθεια γεμάτη αίσθημα και αγάπη αλλά και ευγνωμοσύνη. Άλλωστε σε κάθε δυσκολία της εκμάθησης μου στην τέχνη της αγιογραφίας σ’ Αυτήν κατέφευγα.

« Χαίρε Άγιον Όρος και θεοβάδιστον, χαιρε εμψυχε βάτε και ακατάφλεκτε. Χαίρε η μόνη προς θεον κόσμον γέφυρα η μετάγουσα θνητούς προς την αιώνια ζωή»