Γέρων Παϊσιος

Γέρων Παϊσιος
Κωδικός Προϊόντος: ba001
Διαστάσεις: 33cm x 28cm
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Τιμή: 38,00€
* Πλαίσιο:

Συσκευασία Δώρου:


Ποσότητα:  
   - Ή -   

Γέροντας Παίσιος

  Κοντά στα τόσα και τόσο σπουδαία θαύματα που αναφέρονται στο σεπτό πρόσωπο του Γ. Παϊσιου θα αναφέρω και εγώ ένα που έχει σχέση με αυτήν την εικόνα. 
Τον Φεβρουάριο του 2003 ξύπνησα στην 1 π.μ. από έναν οξύ πόνο σε συγκεκριμένο σημείου του κεφαλιού μου. Άρχισα να πηγαίνω πέρα-δώθε στην κουζίνα χωρίς να θέλω να ξυπνήσω κανέναν. Η μια κόρη μου όμως ήρθε κλαίγοντας και μου είπε «μπαμπά είδα να σε καρφώνουν τρεις άνθρωποι με καρφί στο κεφάλι» στο ίδιο ακριβώς σημείο στο οποίο είχε αρχίσει εντελώς απροσδόκητα ο πόνος. Ένας πόνος που κράτησε πάνω από 1 μήνα. Ήταν τέτοια η ένταση του πόνου που έβαζα το κεφάλι στο πάτωμα και το πίεζα για να ανακουφίζομαι λιγάκι. Θα αναρωτηθείτε γιατί δεν πήγα στο νοσοκομείο αν και στο παρελθόν είχα πάει για διαφορετικούς βέβαια λόγους. Γιατί την προηγούμενη βραδιά είδα τον γέροντα Παΐσιο ο οποίος  σφάδαζε από πόνο. Είπα «ο Γέροντας με προειδοποίησε με αυτόν τον τρόπο ότι πρόκειται για πειρασμό.»
Πήρα λοιπόν τηλέφωνο σε έναν ευλαβέστατο ηγούμενο του Αγίου Όρους και του εξέθεσα λεπτομερώς την υπόθεση. Αφού πήρα την ευλογία του να το αντιμετωπίσω με υπομονή και πίστη στο Θεό δεν πήγα πουθενά. Από φάρμακα κάπου-κάπου έπαιρνα μία-δύο παιδικές ασπιρίνες.
Ήταν αδιανόητο πλέον να ασχοληθώ με την λεπτή τέχνη της αγιογραφίας. Μετά από ένα μήνα και μια βδομάδα καθώς χτενιζόμουν στο σημείο ακριβώς που είχε αρχίσει ο πόνος «ξήλωσε» η χτένα ένα κομμάτι ίσα με ένα φασόλι ξερό ¨καύκαλο¨ πληγής που φυσικά δεν δημιούργησα εγώ. Μάλιστα επαναλήφθηκε μετά από δυο-τρεις μέρες οπότε πλέον σταμάτησε ο πόνος και άρχισα με τον καιρό να αισθάνομαι το κεφάλι μου καλύτερα. Και όχι μόνο αυτό αλλά άρχισα με όρεξη την αγιογραφία, οπότε ζωγράφισα και αυτή την συγκεκριμένη μορφή του Γέροντα στην οποία άφησα να αποτυπωθεί το βαθύ αίσθημα του πόνου που τόσο καρτερικά και με αυταπάρνηση σήκωσε ο γεμάτος αγάπη Γέρων Παΐσιος.